Welkom!

Welkom bij Urban Farming 035, de groenste familie van Hilversum! Urban Farming 035 verwelkomt graag enthousiaste mensen die een bijdrage willen leveren aan een groene, gezonde en gezellige leefomgeving.

Wil jij je affiniteit met groen inzetten, iets voor een ander betekenen, meer betrokken zijn bij de buurt, nieuwe mensen ontmoeten, je idealen waarmaken, gewoon lekker bezig zijn, nieuwe kanten van jezelf ontdekken, je kans op een betaalde baan vergroten en onderdeel zijn van de meest groene familie van Hilversum? Kijk dan eens naar onze vacatures! Wij heten je van harte welkom!

SCROLL NAAR BENEDEN VOOR ONZE ACTUELE VACATURES

Meer over Urban Farming 035

Urban Farming 035 (UF035) is een Hilversums inwoners initiatief dat stedelijke moestuinen en andere groene ideeën met sociale betekenis initieert, faciliteert en verbindt. UF035 telt in 2016 elf tuinen (http://www.urbanfarming035.nl/waar-in-035/) en er komen nog steeds nieuwe tuinen bij. Lees hier meer over ons doel hoe we dat doen en voor wie…

Wat bieden wij

UF035 biedt een plek waar je je als persoon kan ontwikkelen, zowel zakelijk als prive. We bieden een leuk en enthousiast team van mensen om mee te werken en een werk- en vergaderplek met bijbehorende faciliteiten. Een breed netwerk van mensen en organisaties in Hilversum, veel kennis over groen en kansen om aan te sluiten bij diverse workshops. We bieden je de kans om je eigen project te beginnen zoals bijvoorbeeld het Groen Verbindt project van het Oranjefonds. UF035 vergoed gemaakte onkosten en een vrijwilligersvergoeding voor kernteamleden.

Samen verder groeien

Voor ons gevoel staan we dus nog maar aan het begin, er is letterlijk en figuurlijk nog veel onontgonnen terrein dat vraagt om geoogst te worden! Of het nu gaat om voeding, participatie, sociale cohesie, educatie of duurzaamheid, Urban Farming 035 vormt het groene hart. Samen met groene betrokken inwoners, scholen, bedrijven, organisaties en gemeente wil UF035 de komende jaren verder groeien en ‘Het groene gezicht van en voor Hilversummers zijn’.

Algemene doelstellingen

 • Structurele bijdrage leveren aan het groener en leefbaarder maken van Hilversum (oa openbare ruimte) en op deze manier Hilversummers met elkaar verbinden
 • Structureel faciliteren bij het opzetten van nieuwe UF035 locaties in de vorm van kennis, netwerk en bemiddeling en ondersteuning bij financiën, coördinatie, communicatie en werving
 • Bestaande locaties verbeteren door meer structuur aan te brengen en meer mensen erbij te betrekken
 • Creëren van 2 tot 4 participatieplekken (leerwerkplekken) per jaar voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt
 • (Mede) organiseren van grotere en kleine Bij elkaar brengen van en bemiddelen in kennis, middelen, materialen, netwerk en arbeid

Doelstellingen 2016 (2017)

 • Organisatie versterken door het toewerken naar een 80-20 verdeling: 80% van UF035 wordt gedragen door vrijwilligers en 20% van de organisatie door professionals. Dit garandeert een stabiele en structurele basis organisatie met een low cost en high impact model
 • Community uitbreiden met een bestuur, adviesraad (groene raad), participanten, vrijwilligers en professionele partners
 • Onze focus ligt vooral op het laten groeien van de bewustwording en activatie van onze doelgroepen. Belangrijkste doelgroepen zijn scholen (kinderen) en buurtmoestuinen.

VACATURES

1. Naam gezinslid: HR coördinator (vrijwilliger)

In een notendop

 • Werving en begeleiding van vrijwilligers
 • Verder opbouwen en uitvoeren van het vrijwilligersbeleid

Meer over het werkveld

UF035 heeft veel te maken met vrijwilligers, zowel in het kernteam als op de verschillende tuinen. Vrijwilligers die heel actief zijn tot vrijwilligers die zo af en toe is meedoen. Het is jouw uitdaging om deze vrijwilligers een goede en duidelijke plek te geven bij UF035. Je werkt dialooggestuurd, opdat de vrijwilliger meedenkt en praat en door deze betrokkenheid zelf de plek duidt op een natuurlijke manier. Met enerzijds de juridische en administratieve kant en anderzijds juist de menselijke kant. Wat wil iemand, wat kan iemand, hoe blijft iemand gemotiveerd etc. Boeien, binden, blijven, dat is graag wat we willen.

Je overlegt samen met het kernteam en bestuur wie er nodig zijn voor een goed draaiende vrijwilligersorganisatie, je zet de vacatures uit en verzorgt de werving en selectie. Je bouwt verder aan de professionalisering van de organisatie, begeleid en motiveert huidige vrijwilligers en zorgt dat UF035 de leukste groene vrijwilligersorganisatie van Hilversum wordt.

Je bent onderdeel van het kernteam, die gemiddeld 2-4 keer per maand bij elkaar komt. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je in UF035 wilt steken, een indicatie voor deze rol is enkele uren per week.

Over jou

Natuurlijk ben je enthousiast en bevlogen en hebt affiniteit met groen. Je vindt het leuk om mensen te begeleiden en verder te helpen, natuurlijk is ervaring met HR een pre, maar affiniteit is veel belangrijker en je bent gemotiveerd om UF035 verder te helpen. De functie is ook heel geschikt als stageplek of om vanuit een bedrijfspositie te vervullen. We vinden het belangrijk dat je je talent kunt inzetten en vinden je achterliggende motivatie erg belangrijk. Dit kan zijn; iets voor een ander betekenen, meer betrokken zijn bij de buurt, nieuwe mensen ontmoeten, je idealen waarmaken, gewoon lekker bezig zijn, nieuwe kanten van jezelf ontdekken, je kans op een betaalde baan vergroten, onderdeel zijn van de meest groene familie van Hilversum of iets anders.

 

2. Naam gezinslid : Roeptoeter Communicatie (vrijwilliger)

In een notendop

 • Interne en externe communicatie verzorgen, met name via Social Media

Meer over het werkveld

Ben je een echte communicator die het leuk vind om kennis via social media te delen en de website bij te houden? Lijkt het je leuk om interessante, inspirerende berichten (over onze activiteiten) te schrijven, en deze op facebook en Twitter te posten en creatief mee te denken met ons team hoe we Urban Farming het best onder de aandacht kunnen brengen?

Je werkt samen met onze nieuwsbriefmaker (Debbie) en houdt je bezig met:

 • Het Facebook, Instagram- & Twitter account van UF up to date houden en een verbinding tussen deze drie maken;
 • Nieuws vanuit social media (Facebook en Twitter) delen met de rest van het (kern-) team;
 • Ondersteunen bij het verzamelen, redigeren en uitzetten van teksten voor de nieuwsbrief en de website

Je bent onderdeel van het kernteam, die gemiddeld 2-4 keer per maand bij elkaar komt. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je in UF035 wilt steken, een indicatie voor deze rol is 1 tot 2 uur per week.

Over jou

Natuurlijk ben je enthousiast en bevlogen en hebt affiniteit met groen. Je bent nieuwsgierig van aard en vindt het leuk om kennis en wetenswaardigheden te delen. Natuurlijk is ervaring met Social Media en communicatie een pre, maar affiniteit is veel belangrijker en je bent gemotiveerd om UF035 verder te helpen groeien. De functie is ook heel geschikt als stageplek of om vanuit een bedrijfspositie te vervullen. We vinden het belangrijk dat je je talent kunt inzetten en vinden je achterliggende motivatie erg belangrijk. Dit kan zijn; iets voor een ander betekenen, meer betrokken zijn bij de buurt, nieuwe mensen ontmoeten, je idealen waarmaken, gewoon lekker bezig zijn, nieuwe kanten van jezelf ontdekken, je kans op een betaalde baan vergroten, onderdeel zijn van de meest groene familie van Hilversum of iets anders.

OVERIGE VACATURES

Moestuinen

In Hilversum hebben wij verschillende tuinen die op zoek zijn naar vrijwilligers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken. Vind jij het leuk om plantjes te laten groeien en water te geven? Vind je het leuk om nieuwe mensen te verwelkomen en wegwijs te maken in de tuin, of om leuke projecten te verzinnen (een bloemen pluktuin aanleggen, of heb je een ander gek, groen, gezellig idee)? Kijk dan hier  om te zien waar de verschillende tuinen zich in Hilversum bevinden. Als je een tuin bij jou in de buurt hebt gevonden en/of een tuin waar je je graag voor wilt inzetten, neem dan contact op met ons! Dan brengen wij jou in verbinding met de desbetreffende tuincoördinator.

Sociale regelaars

Ben jij een sociale regelaar die het leuk vindt om activiteiten te organiseren? Een borrel, themamiddag, workshops, Urban cooking, kinderactiviteiten, verzin het maar en het kan! Je organiseert een evenement en samen met de teamleden maak je dit tot een succes.

Heb je interesse in deze vacatures? Neem dan contact met ons! Stuur een email naar: info@urbanfarming035.nl of bel met Rigo Stegeman 06-24530091