UF035 is er voor, door en met burgers. Iedereen is welkom!

Over ons

UF035 is een informele (vrijwilligers)organisatie. Het bestaat uit een bestuur, een kernteam, en meer dan tien locaties in Hilversum. Iedere locatie heeft een tuinouder die de tuin coördineert. Iedere locatie is uniek, met een variatie in omvang, aantal tuin familieleden, activiteiten etc. Tuin familieleden bestaan uit scholen, buurtbewoners en organisaties. Op dit moment is er een betaalde kracht van 0,1 FTE binnen het kernteam en 0,1 FTE bij het Groen verbindt project in de Riebeeck, de overige krachten zijn op vrijwillige basis.

Het Netwerk

Wij bieden een platform voor iedereen die in zijn of haar buurt een buurtmoestuin wil realiseren.

Iedere tuin is verschillend: andere locatie, andere gebruikersgroepen, andere gewassen. Inmiddels hebben we dan ook heel veel ervaring en kennis om te delen.
De tuinen zijn allemaal zelfstandig. UF035 is de verbindende factor. Wij zijn de groene verbinder tussen alle verschillende tuinen en bewoners. Wij ondersteunen iedere tuin die hier behoefte aan heeft met een UF035 kern team en bestuur plus  tuin coördinatoren.

 

Het kernteam

Urban Farming is een groene verbinder, maar zonder inspiratie, een website, nieuwsbrief, evenementen en bijeenkomsten die geregeld worden zou er weinig te verbinden zijn. Daarom hebben wij een groen, gezond en gezellig kernteam. Dit team komt één keer in de twee weken bijeen om er voor te zorgen dat alles ‘achter de schermen’ goed wordt geregeld. Een keer in de twee maanden organiseert dit team een inspirerende bijeenkomst voor alle tuinen en jaarlijks organiseren zij vier grote evenementen; NLDoet, een Voorjaars- Oogst- en Winterfeest.

Het kernteam van UF035 bestaat uit de bewoners die initiatiefnemer zijn van de verschillende moestuinen aangevuld met vrijwilligers, participanten, stakeholders (bedrijven, politiek) en professionele ondersteuning. UF035 benadert bewoners om hen te betrekken bij de moestuinen en hen te activeren en te laten participeren in hun buurtmoestuin.

 

Rigo Stegeman

Rigo Stegeman

Kernteam

Rigo Stegeman: Ik vind UF035 fantastisch omdat het op simpele maar zeer doeltreffende wijze groen, gezondheid, educatie en heel veel verschillende mensen bij elkaar brengt.  Mijn eigen doel is om bij te dragen aan een harmonieuzere wereld, door het inzetten en overdragen van mijn kennis, ervaringen en creativiteit en anderen hiermee te inspireren. Mijn kracht is om die werelden op zinvolle en creatieve wijze aan elkaar te verbinden met méérwaarde voor alle betrokkenen. Dat is ook wat ik bij UF035 graag doe.

 

 

Rob Reinders

Rob Reinders

Kernteam

Nooit had ik de behoefte aan een tuintje. Niet voor niets woon ik met mijn gezin in een appartement en was ik al tevreden als de geraniums in de balkonbakken het tot september overleefden. Maar sinds we op een ‘vierkante metertje’ in de Minckelerstuin aan het moestuinieren zijn begonnen heb ik de smaak te pakken gekregen. Letterlijk, want het is erg leuk om zelfgekweekte groenten en fruit te proeven, of het nou een hele maaltijd sperziebonen is of tien erwtjes door de paella. Dat was voor mij een hele ontdekking en ik denk dat er wel meer Hilversummers zijn voor wie dit zou kunnen gelden.
Zodoende heb ik me bij het kernteam aangesloten, waar ik het plezier in het stadse boeren graag wil overbrengen op mijn plaatsgenoten.

Debbie Mulder

Debbie Mulder

Kernteam

Eten en Gezondheid zijn thema’s die voor mij direct linken aan gezelligheid. Vanuit deze interesse ben ik biologisch Dynamische landbouw gaan studeren aan Warmonderhof.

Mijn wens was mijn kwaliteiten in vormgeving, techniek en landbouw te combineren. Bij Urban Farming heb ik de mogelijkheid gevonden deze fantastische stichting te ondersteunen en de groeiende beweging van mensen die samen aan de slag gaan met een groen buurtproject te versterken.
De straat waarin je woont en de omgeving in Hilversum worden lekkerder en gezelliger als openbare (ontmoeting)ruimten gevuld worden met groenten, fruit, noten en gezelligheid. Samen tuinieren, koken en eten schept ontspanning en gezelligheid.
Paul Wilhelmus

Paul Wilhelmus

Bestuur, Voorzitter

ik ben er van overtuigd dat het de mensen zijn die een plek maken. Door er te wonen, te werken en er samen vorm aan te geven. Een van de meest zichtbare manieren waarop dat gebeurt is buiten. Samen op een plein of in een tuin bezig zijn om Hilversum mooier, groener en soms ook eetbaar te maken. Dat kan in de wijk zijn gewoon op een grasveldje of juist gekoppeld aan een buurtcentrum, een school of een ouderencentrum. Ieder op zijn eigen manier maar vanuit het zelfde idee: een groen, gezond en gezelliger 035. Daar wil ik graag mij voor inzetten.

Ik ben een geboren Hilversummer en ben na een studie & werkuitstap (geografie, planologie) in Utrecht weer wonend in 035. Door de week reis ik naar Almere waar voor de gemeente werk aan, onder andere, een open overheid die gericht is op samenwerken. Je kunt mij mailen op paul[a]urbanfarming035.nl & vinden op twitter.

 

Stef Beemsterboer, Penningmeester