UF035 is er voor, door en met burgers. Iedereen is welkom!

Over ons

UF035 is een informele (vrijwilligers)organisatie. Het bestaat uit een bestuur, een kernteam, en meer dan tien locaties in Hilversum. Iedere locatie heeft een tuinouder die de tuin coördineert. Iedere locatie is uniek, met een variatie in omvang, aantal tuin familieleden, activiteiten etc. Tuin familieleden bestaan uit scholen, buurtbewoners en organisaties. Op dit moment is er een betaalde kracht van 0,1 FTE binnen het kernteam en 0,1 FTE bij het Groen verbindt project in de Riebeeck, de overige krachten zijn op vrijwillige basis.

Het Netwerk

Wij bieden een platform voor iedereen die in zijn of haar buurt een buurtmoestuin wil realiseren.

Iedere tuin is verschillend: andere locatie, andere gebruikersgroepen, andere gewassen. Inmiddels hebben we dan ook heel veel ervaring en kennis om te delen.
De tuinen zijn allemaal zelfstandig. UF035 is de verbindende factor. Wij zijn de groene verbinder tussen alle verschillende tuinen en bewoners. Wij ondersteunen iedere tuin die hier behoefte aan heeft met een UF035 kern team en bestuur plus  tuin coördinatoren.

Het kernteam

Urban Farming is een groene verbinder, maar zonder inspiratie, een website, nieuwsbrief, evenementen en bijeenkomsten die geregeld worden zou er weinig te verbinden zijn. Daarom hebben wij een groen, gezond en gezellig kernteam. Dit team komt één keer in de twee weken bijeen om er voor te zorgen dat alles ‘achter de schermen’ goed wordt geregeld. Een keer in de twee maanden organiseert dit team een inspirerende bijeenkomst voor alle tuinen en jaarlijks organiseren zij vier grote evenementen; NLDoet, een Voorjaars- Oogst- en Winterfeest.

Het kernteam van UF035 bestaat uit de bewoners die initiatiefnemer zijn van de verschillende moestuinen aangevuld met vrijwilligers, participanten, stakeholders (bedrijven, politiek) en professionele ondersteuning. UF035 benadert bewoners om hen te betrekken bij de moestuinen en hen te activeren en te laten participeren in hun buurtmoestuin.

 

Kopie van Rigo pasfotoRigo Stegeman: Ik vind UF035 fantastisch omdat het op simpele maar zeer doeltreffende wijze groen, gezondheid, educatie en heel veel verschillende mensen bij elkaar brengt.  Mijn eigen doel is om bij te dragen aan een harmonieuzere wereld, door het inzetten en overdragen van mijn kennis, ervaringen en creativiteit en anderen hiermee te inspireren. Mijn kracht is om die werelden op zinvolle en creatieve wijze aan elkaar te verbinden met méérwaarde voor alle betrokkenen. Dat is ook wat ik bij UF035 graag doe.

 

 

Monique van Bussel: Mijn vader had een grote moestuin aan de rand van het bos in een klein dorpje, waar iedereen elkaar kende. Als jong meisje vond ik het heerlijk om hem overal mee te helpen en de grote hoeveelheden groenten en fruit te delen met de mensen om ons heen. Lekker buiten, met je handen aan het werk, krachtsinspanningen verrichten en van het zonnetje genieten, met een kopje koffie of thee. Alle zintuigen worden aangesproken. Mmmmm.

Volgens mij is dat het ultieme gezondheidsgevoel. Het brengt structuur, discipline, geduld, aandacht, zorg, bewondering en genot. Later is er door studie nog een stukje tuintherapie bijgekomen en na mijn diplomering alswellnesscoach besloot ik “de kracht van de natuur” als leidraad te nemen. Ik ontwikkelde een bordspel waar de bewustwording van de rol van voeding kinderen leert wat de kwaliteit van leven is. Ik voel mij bij Urban Farming als een vis in het water. Ik kan al mijn kwaliteiten en vaardigheden inzetten voor  een duurzaam, groen, sociaal, eerlijk en ontspannen Hilversum.

 

Afbeeldingsresultaat voor debbie mulder hilversum

Debbie Mulder: Eten en Gezondheid zijn thema’s die voor mij direct linken aan gezelligheid. Vanuit deze interesse ben ik biologisch Dynamische landbouw gaan studeren aan Warmonderhof.

Mijn wens was mijn kwaliteiten in vormgeving, techniek en landbouw te combineren. Bij Urban Farming heb ik de mogelijkheid gevonden deze fantastische stichting te ondersteunen en de groeiende beweging van mensen die samen aan de slag gaan met een groen buurtproject te versterken.
De straat waarin je woont en de omgeving in Hilversum worden lekkerder en gezelliger als openbare (ontmoeting)ruimten gevuld worden met groenten, fruit, noten en gezelligheid. Samen tuinieren, koken en eten schept ontspanning en gezelligheid.

 

 

 

 

Bestuur

Paul Paul Wilhelmus, Voorzitter: ik ben er van overtuigd dat het de mensen zijn die een plek maken. Door er te wonen, te werken en er samen vorm aan te geven. Een van de meest zichtbare manieren waarop dat gebeurt is buiten. Samen op een plein of in een tuin bezig zijn om Hilversum mooier, groener en soms ook eetbaar te maken. Dat kan in de wijk zijn gewoon op een grasveldje of juist gekoppeld aan een buurtcentrum, een school of een ouderencentrum. Ieder op zijn eigen manier maar vanuit het zelfde idee: een groen, gezond en gezelliger 035. Daar wil ik graag mij voor inzetten.

Ik ben een geboren Hilversummer en ben na een studie & werkuitstap (geografie, planologie) in Utrecht weer wonend in 035. Door de week reis ik naar Almere waar voor de gemeente werk aan, onder andere, een open overheid die gericht is op samenwerken. Je kunt mij mailen op paul[a]urbanfarming035.nl & vinden op twitter.

 

Stef Beemsterboer, Penningmeester