Lorentzschool

Lorentzschool

WhatsApp Image 2021-09-29 at 10.02.53 (1)
WhatsApp Image 2021-09-29 at 10.02.53 (2)
WhatsApp Image 2021-09-29 at 10.02.53

Ontdekken hoe voedsel groeit en verbinding maken met de natuur, daarvoor is een moestuin de perfecte tool. Op basisschool De Lorentzschool is het vergroenen en gezonder maken van het schoolplein in volle gang. Een moestuin kan daarbij dus niet ontbreken.

Gedurende het schooljaar krijgen de kinderen les van moestuindocent Monique van Bussel. Dit gebeurt volgens een tuinplan van de moestuin en met de volgende uitspraak van Hippocrates als inspiratiebron: “laat voedsel uw medicijn zijn en uw medicijn voedsel”.

Elke week zijn de leerlingen van groep 3 tot en met 8 bezig met het kweken en verzorgen van de groenten. De grond wordt bemest, zaadjes gezaaid en groenten verzorgd. Hierbij wordt kennisgemaakt met verschillende groenten en handelingen die tijdens het moestuinieren nodig zijn, zoals bemesten,

De moestuin verbetert de houding van kinderen tegenover gezond en duurzaam voedsel. Volgens Hans Klein (conciërge) vinden de leerlingen het een leuke ervaring om het hele proces van zaaien, oogsten tot aan het koken mee te maken. “ Tijdens de uitleg luisteren ze aandachtig en ze genieten van het buiten bezig zijn”, aldus Hans.

Woon je in de buurt en lijkt het jou leuk om kinderen te begeleiden bij het moestuinieren? Neem dan contact op met Hans Klein.