UF035 is er voor, door en met burgers. Iedereen is welkom!

Over ons

UF035 is een informele (vrijwilligers)organisatie. Het bestaat uit een bestuur, een kernteam, en meer dan tien locaties in Hilversum. Iedere locatie heeft een tuinouder die de tuin coördineert. Iedere locatie is uniek, met een variatie in omvang, aantal tuin familieleden, activiteiten etc. Tuin familieleden bestaan uit scholen, buurtbewoners en organisaties. Op dit moment is er een betaalde kracht van 0,1 FTE binnen het kernteam en 0,1 FTE bij het Groen verbindt project in de Riebeeck, de overige krachten zijn op vrijwillige basis.

Het Netwerk

Wij bieden een platform voor iedereen die in zijn of haar buurt een buurtmoestuin wil realiseren.

Iedere tuin is verschillend: andere locatie, andere gebruikersgroepen, andere gewassen. Inmiddels hebben we dan ook heel veel ervaring en kennis om te delen.
De tuinen zijn allemaal zelfstandig. UF035 is de verbindende factor. Wij zijn de groene verbinder tussen alle verschillende tuinen en bewoners. Wij ondersteunen iedere tuin die hier behoefte aan heeft met een UF035 kern team en bestuur plus  tuin coördinatoren.

 

 

Het kernteam

Urban Farming is een groene verbinder, maar zonder inspiratie, een website, nieuwsbrief, evenementen en bijeenkomsten die geregeld worden zou er weinig te verbinden zijn. Daarom hebben wij een groen, gezond en gezellig kernteam. Dit team komt één keer in de twee weken bijeen om er voor te zorgen dat alles ‘achter de schermen’ goed wordt geregeld. Een keer in de twee maanden organiseert dit team een inspirerende bijeenkomst voor alle tuinen en jaarlijks organiseren zij vier grote evenementen; NLDoet, een Voorjaars- Oogst- en Winterfeest.

Het kernteam van UF035 bestaat uit de bewoners die initiatiefnemer zijn van de verschillende moestuinen aangevuld met vrijwilligers, participanten, stakeholders (bedrijven, politiek) en professionele ondersteuning. UF035 benadert bewoners om hen te betrekken bij de moestuinen en hen te activeren en te laten participeren in hun buurtmoestuin.

 

Rigo Stegeman

Rigo Stegeman

Kernteam

Rigo Stegeman: Ik vind UF035 fantastisch omdat het op simpele maar zeer doeltreffende wijze groen, gezondheid, educatie en heel veel verschillende mensen bij elkaar brengt.  Mijn eigen doel is om bij te dragen aan een harmonieuzere wereld, door het inzetten en overdragen van mijn kennis, ervaringen en creativiteit en anderen hiermee te inspireren. Mijn kracht is om die werelden op zinvolle en creatieve wijze aan elkaar te verbinden met méérwaarde voor alle betrokkenen. Dat is ook wat ik bij UF035 graag doe.

 

 

Alice de Koning

Alice de Koning

Kernteam

Groen in de stad, duurzame ontwikkelingen, hart voor de toekomst van onze planeet: allemaal hartstikke belangrijk. Maar sociale duurzaamheid is daar voor mij onlosmakelijk mee verbonden. Mensen samenbrengen, bijvoorbeeld op groene plekken in de stad. Kijken of milieukundig duurzame maatregelen ook sociaal duurzaam zijn. De toekomst van onze planeet koppelen aan de toekomstkansen van onze (klein)kinderen. We zullen het samen moeten doen en dat kan prima beginnen in een tuin van Urban Farming035.

Hanneke Jansen

Hanneke Jansen

Bestuur voorzitter

Nu ik al 25 jaar in het prachtige Hilversum woon en werk wil ik graag wat terug doen voor het dorp. Ongekend hoeveel moois er kan ontstaan als we de koppen bij elkaar steken. Urban Farming 035 is daar een schitterend voorbeeld van en daar draag ik graag aan bij.
Stef Beemsterboer

Stef Beemsterboer

Bestuur penningmeester

Thalita van den Hoek

Thalita van den Hoek

Bestuur algemeen lid

Voor mij staan moestuinen in de stad symbool voor de duurzame samenleving. Door voedsel te eten wat dichtbij groeit, hoeven minder vrachtwagens met voedsel uit verre oorden te rijden. Dat scheelt CO2. Uiteraard is het ook erg gezond om voedsel uit eigen tuin te eten. En bovendien zorgen gezamenlijke stadstuinen voor verbinding tussen mensen samen tuinieren en bezig zijn met voedsel. Om deze redenen zet ik mij graag in om Hilversum meer ‘eetbaar’ te maken via Urban Farming 035.

Debbie Mulder

Debbie Mulder

raad van advies

Joost Bennekers

Joost Bennekers

Raad van advies

Duurzaamheid betekent voor mij dat we bij alle beslissingen die we nemen rekening houden met de toekomst. Leven in balans met de aarde en zorgen voor gezonde lucht, vruchtbare grond, schoon water, maar ook voor eerlijke kansen. De missie van Urban Farming 035 sluit hier wat mij betreft goed op aan en ik denk graag mee hoe we ook op ‘tuinniveau’ Hilversum groener, gezonder en gezelliger kunnen maken.

Willem Gockel

Raad van advies