Workshop bouwen met strobalen en leem bij Vonk

Bouwen met strobalen en leem: een ambachtelijke, natuurlijke én duurzame manier van bouwen die iedereen kan leren. Niet iedereen gaat natuurlijk een heel huis bouwen, maar wat dacht je van een zelfgebouwd tuinhuisje of muziekstudio?!

Wil je leren hoe dat in zijn werk gaat? In de weekenden van 7, 8, 14 en 15 maart kan je met ons aan de slag bij Vonk. In deze nieuwe groene broedplaats in Hilversum gaan we 2 binnenmuren bouwen.

In het eerste weekend maken we de muren met strobalen als (geluids)isolatie. We werken met een houtskelet waartussen we de strobalen klemmen zoals gebruikelijk is in Nederland. In het tweede wekend maken we onze handen lekker vies: we gaan de strobalen-muren stuken met leem! Een heerlijke en ambachtelijke manier van werken waarbij ervaring met stuken niet nodig is. We beginnen iedere dag met een warm welkom met koffie en thee. Na een inleiding over bouwen met stro in het algemeen en over de methode die wij bij VONK gaan toepassen in het bijzonder is het tijd om de handen uit de mouwen te steken! Van hard werken krijg je honger, dus ook voor een lekkere (plantaardige) lunch wordt gezorgd door Van die vegans.

Lijkt het je leuk om kennis te maken met deze circulaire bouwmethode? Geef je dan op voor één of meerdere dagen in beide weekenden!

Praktisch

Data:
– Zaterdag 7 & zondag 8 maart: Houtskelet met strobalen
– Zaterdag 14 & zondag 15 maart: Stucen met leem

Tijden:
van 10:00 tot ongeveer 17:00.

Wie geeft het?
De workshop wordt gegeven door Ellen Stoffer en Marina Ekhart.
Zij woonden 10 jaar op Ibiza, waar zij verliefd werden op de natuurlijke manier van bouwen zoals daar vroeger werd gedaan. Door te kijken, te leren, en vooral veel te doen leerden zij al veel over de gebruikte technieken. Bij terugkomst in Nederland volgden zij nog diverse cursussen op het gebied van natuurlijke bouw en startten zij met al hun kennis hun duurzame bouwbedrijf: Eco mission. Nu is het tijd om de kennis én liefde door te geven, bijvoorbeeld via deze workshops!

Wat krijg je?
– koffie & thee
– achtergrondinformatie over strobouw
– praktijkervaring strobouw en/of leemstuc
– alle materialen
– professionele begeleiding
– een lunch
– een super leuke, gezellige informatieve dag

Wat kost dat?
De kosten voor deze workshop bedragen €25,- per dag. Lijkt het je heel erg leuk om mee te doen, maar past dit niet binnen je budget? Neem dan even contact op, we komen er samen vast uit!

Waar?
Larenweweg 139 in Hilversum (de voormalige Philips personeels-winkel)

Aanmelden:
Stuur een mailtje naar info@plupetit.nl. Vermeld daarbij je naam en de datum (/data) waarvoor je je wil opgeven. Ook eventuele dieetwensen kunnen worden doorgegeven.

Plaats een reactie