Hilversum MoesTuinstad

Links  komt een arm het beeld in, de hand legt zaden neer in een geultje in de aarde in een verhoogde moestuinbak. In de moestuinbak staan op de achtergrond een aantal groene plantjes.
Een foto van een hand met twee rode radijsjes waar het loof en de wortels nog aan zit, en er zit wat aarde aan de wortels.

Zou je graag je eigen gewassen willen telen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Wil je beter begrijpen hoe de spruitjes of tomaten op jouw bord gegroeid zijn? Wil je andere Hilversummers leren kennen? Doe dan mee met Hilversum MoesTuinstad en trek een heel moestuinseizoen samen op om te leren moestuinieren. Gewoon op je eigen balkon, in je eigen tuin, in de tuin van de buren of in een buurttuin.

Vanaf maart tot oktober 2024 kun je maandelijks aansluiten bij een leuke en leerzame activiteit. Je krijgt moestuinadvies van moestuincoach Sandra van Omgevingseducatie, je wisselt ervaringen uit met de andere deelnemers, je ruilt zaden, stekjes en oogst en je volgt leuke en inspirerende workshops. Denk bijvoorbeeld aan een bijeenkomst over beestjes in de moestuin, tuinieren met lichamelijke klachten, of een workshop over koken met je oogst. Tussen deze activiteiten door houd je contact met de andere deelnemers via de Whatsapp Community. Daarin kun je bijvoorbeeld een foto delen van jouw ontkiemde zaden of je kunt aan de moestuincoach vragen waarom jouw courgette niet zo groot is als die van iemand anders.

Dankzij subsidie van 600 jaar Hilversum en een bijdrage van Urban Farming 035 is Hilversum MoesTuinstad toegankelijk voor iedereen, ook zonder tuin, balkon, groene vingers of grote beurs. De activiteiten zijn helemaal gratis en de biologische zaden krijg je van ons. Als je geen tuin of balkon hebt waar je kunt tuinieren, kunnen we je koppelen aan een andere deelnemer of kun je tuinieren bij één van de locaties van Urban Farming 035.

De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op 23 augustus om 19:45-21:45 in de De Geus (Geuzenweg 84). Het thema is Leren conserveren. We leren deze avond hoe jij je oogst langer kan bewaren door te drogen, inmaken en fermenteren. Er is van alles te proeven en natuurlijk gaan we ook zelf aan de slag. Neem jij wat van jouw oogst mee?

Via onderstaande formulieren kun je je aanmelden voor de community en voor de eerstvolgende bijeenkomst.