Over Urban Farming 035

elaine-casap-qgHGDbbSNm8-unsplash
rsz_shutterstock_146684621

Wat is UF035

Urban Farming 035 (UF035) is een Hilversums inwonersinitiatief. Opgericht om Hilversum groener, gezonder en gezelliger te maken.

We toveren onbenutte terreinen om tot bloeiende moestuinen, waar buurtbewoners hun eigen groente en fruit kunnen verbouwen. Op de tuinen komen mensen weer in contact met elkaar. Jong en oud leren, hoe groenten worden geteeld. Er worden allerlei gezellige activiteiten georganiseerd, zoals koken met de oogst en workshops groente kweken.  Met elkaar creëren we groene oases in de stad, waar Hilversummers samenkomen en actief bezig zijn rondom groen, gezondheid, duurzaamheid en voeding.

Ook geven we (school)kinderen les in onze moestuinen, zodat alle kinderen de kans krijgen om bezig te zijn met de natuur en weten waar hun voedsel vandaan komt.

Eigenlijk is Urban farming ‘stad + boer’. Kortom: de stedelijke boer uithangen, met kleine moestuintjes en pluktuinen midden in de stad. Het bestaat over de hele wereld. Wij hebben het afgekeken in andere steden en in 20212 naar Hilversum gebracht. Terwijl we weinig van plantjes weten. Maar dat maakt niet uit, want daar hebben we dus weer andere buurtbewoners voor die zich bij Urban Farming 035 aansluiten. Zoals jij. Toch?

We brengen groen, gezond en gezellig samen en opereren daarmee op de domeinen ‘buurten en wijken’, ‘zorg en welzijn’, ‘natuur en groen’ en ‘onderwijs’. Er zijn zo’n 200 mensen actief betrokken bij onze organisatie, verspreid over 17 locaties. We zijn in 7 van de 8 wijken van Hilversum vertegenwoordigd. We bereiken jaarlijks ruim 1200 schoolkinderen met onze lesprogramma’s.

De komende jaren willen we verder groeien zodat gemeenschappelijk groen voor iedere Hilversummer bereikbaar is. We willen bijdragen aan veel meer groene plekken in de stad zodat we de effecten van klimaatverandering beter kunnen opvangen.

We hebben jou nodig!

Wil jij ons helpen met onze missie? Kijk dan hier wat je zou kunnen doen.