Voor scholen en BSO’s

Moestuincoaching

Stichting Urban Farming 035 verzorgt (moes)tuincoaching voor scholen. Dit doen we in samenwerking met de gemeente Hilversum, Jong leren eten en Omgevingseducatie. De afgelopen twee jaar hebben al zo’n 400 kinderen van verschillende scholen meegedaan. We kunnen dit jaar maximaal 10 scholen begeleiden, dus wees er snel bij!

Waarom moestuincoaching? 

In de moestuin valt enorm veel te leren! Het is belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk buiten zijn en  ‘groen’ ervaren. Tuinieren in een schoolmoestuin bevordert het eten van groente. (klik hier voor het onderzoek van Radboud UMC) Onze moestuincoach Monique helpt scholen op weg zodat die zelfstandig een moestuin kunnen laten groeien en bloeien. Kinderen plukken daar nu en in de toekomst letterlijk en figuurlijk de vruchten van.  

Hoe gaat onze moestuincoach te werk? 

  • Monique belt om kort jullie wensen en de mogelijkheden te bespreken
  • Dan komt Monique eventueel langs om wat uitgebreider het programma door te nemen
  • Met jullie input stelt ze 3 activiteiten samen. Denk aan: een les over zaaien, een tuinplan maken, samen beestjes zoeken, koken met de oogst, enz.
  • Indien gewenst is Monique (tegen een kleine extra vergoeding) tijdens het seizoen bereikbaar voor vragen, het vinden en begeleiden van tuinouders en passend lesmateriaal.

Schoolmoestuin challenge

Regelmatig organiseren we ook  een leuke tuinchallenge met activiteiten waarbij kinderen worden uitgedaagd samen te werken en iets te betekenen voor de buurt. Hier vertelt de coach graag meer over tijdens het eerste bezoek. Meedoen aan de challenge is gratis en kan ook los van de coaching. 

Voor de coaching vragen wij een (vrijwillige) bijdrage van 325,- euro (excl btw) per seizoen. Optioneel biedt Omgevingseducatie een handige moestuinlesbox aan voor 75,-

Kijk hier voor subsidiemogelijkheden

Wat vragen we van jullie?

  • Jullie inzet en minstens twee contactpersonen per tuin. (Een leerkracht en bv. een (groot)ouder)
  • Tuinervaring is gewenst, maar niet noodzakelijk
  • Jullie hebben al een moestuin (locatie) of kunnen dit organiseren. Eventueel kan Urban Farming 035 hierin ondersteunen.