De tuinchallenge voor bestaande buurttuinen

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.21.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” z_index_tablet=”500″]

Wordt jullie moestuin in 2020 de groenste, gezondste en gezelligste buurttuin van Hilversum? Doe dan mee met de tuinchallenge.

Over de Buurttuin challenge

Je gaat als UF035 tuin drie uitdagingen aan. Je organiseert met elkaar gezellige activiteiten waarmee je leuke prijzen kunt winnen. De eerste activiteit is tijdens NLDoet op 13/14 maart en de laatste tijdens Burendag, zaterdag 26 september.  De buurttuinchallenge is een kans om:

  • Zoveel mogelijk buurtbewoners te betrekken bij de tuin
  • Om met elkaar seizoensgroenten te oogsten en te bereiden
  • Om iets te doen voor de vogels/bijen/insecten
  • De tuin dé ontmoetingsplek te laten zijn voor de buurt
  • Praktische ondersteuning te ontvangen van UF035

Meld je hieronder aan voor 5 maart!

De uitdagingen zijn

Uitdaging 1 ‘Samen zaaien tijdens NLdoet op 13/14 maart’

  1. Vergeten groenten: zaai verschillende vergeten groenten en bedenk minstens twee gerechten naar keuze (voor- en hoofdgerecht). De tuin met het meest gezonde en originele recept wint en krijgt, na de oogst, een professionele kok die helpt de gerechten te bereiden tijdens een sterren diner bij een van jullie thuis.
  2. Eten voor de buurt: zaai eten voor de buurt, dit kan pompoen, muntthee zijn of iets anders lekkers dat je met veel mensen kunt eten/drinken. Dit is ter voorbereiding op de laatste activiteit.
  3. Buurtbloemen: kweek een bak op met zoveel mogelijk bloemen ter voorbereiding op de tweede activiteit

Uitdaging 2 ‘Fleur je buren op’

Maak van de bloemen minimaal 4 bosjes zodra deze geplukt kunnen worden en deel deze uit in de buurt aan mensen die wel een bloemetje verdienen. Het mooiste bosje in combinatie met het verhaal waarom iemand een bosje verdient, wint een fleurige verassing.

Uitdaging 3 ‘Samen oogsten, samen delen’

Nodig zoveel mogelijk buren uit tijdens burendag en oogst en deel het eten uit de buurtbak met elkaar.  Winnaar is degene met gemiddeld het meeste buurtgenoten per deelnemer en ontvangt een voedselrijk cadeau.

Optionele uitdaging

Maak met behulp van tuinafval/Kweek iets op (nep pompoenen) en ga samen met kinderen uit de buurt of van een school iets maken voor de natuur (insectenhotel, vogelhuisje of…) hang dit op bij de school en in de tuin. Het meest originele eindproduct wint en ontvangt een cadeau naar keuze. 

Let op: voor 5 maart horen we graag hoe jullie startende tuin deze uitdaging aangaat.

*UF035 bepaalt hoe het geld verdeeld wordt onder de prijswinnaars van de tuinchallenge. Het gewonnen startkapitaal is vrij te besteden, maar dient uiteraard ten goede te komen aan de tuin en/of buurt. Denk aan: het kopen van hout voor nestkastjes, een insectenhotel, het kopen van een tuinhuisje of het organiseren van een buurtactiviteit op de tuin. 

[/et_pb_text][et_pb_code _builder_version=”3.21.4″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.21.4″][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_code _builder_version=”3.21.4″][/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]