13 Tuinengebied

Langs de Noordelijke rand van Hilversum, tussen de Lopes Diaslaan en de Erfgooiersstraat, staat een groep flats met allemaal openbare tuinen ertussen.

Niet voor niets wordt het 13 Tuinengebied genoemd. Inmiddels is tussen deze flats een prachtige UF035-tuin vol groente en fruit opgebouwd door de bewoners!

 

Scroll naar beneden voor alle updates rondom het de moestuin in het 13-tuinengebied

Gezellige boelLijkt het je leuk om je aan te sluiten bij deze enthousiaste groep? > Meld je dan vooral aan <

of neem een kijkje op > de Facebook-pagina van de bewonersgroep <

 

 

Update 2 juli 2014: De tuin staat in volle bloei!

 

Tomaatjes | Urban Farming 035 | 13 Tuinen

Tomaatjes | Urban Farming 035 | 13 Tuinen

Volle bakken | Urban Farming 035 | 13 Tuinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Update 2 juni 2014:

Blog: de start van urban farming bij de 13 Tuinen

 Door: Marga

 

30 april was het zover. Enkele maanden na het oprichten van de bewonersgroep “de dertien tuinen” konden we samen met andere buurtbewoners de liefdevol verzorgde plantjes uit de kweekbakjes inplanten in de vierkantemeterbakken.

 

En dit gaat in de moestuinVia de nieuwsbrief aan alle buurtbewoners was iedereen op de hoogte gesteld van het plan van de “urbanfarming” pioniers in het dertien tuinengebied in Hilversum-Noord .
De reactie’s waren in eerste instantie gemengd, van positief en enthousiast tot afwachtend.
Het onderhoud van de bakken en het volhouden daarvan is dan ook van belang maar bovenal leuk om te doen. Met onze tuinmannen van de Alliantie is afgesproken dat zij met een bosmaaier het gras om en onder de bakken mooi blijven onderhouden.

 

Grond er inDe bakken staan op poten zodat ouderen of gehandicapten er makkelijk mee kunnen werken, bovendien kunnen de hondjes uit de buurt nooit zo hoog hun poot optillen. Er staan geen hekken omheen en het ziet er allemaal mooi en goed verzorgd uit.

 

Er zijn nu 6 nieuwe vierkante meter moestuintjes geplaatst en er zijn nu al 6 nieuwe gegadigde voor nog meer moestuintjes.
Als flatbewoner met je vingers in de aarde, genietend van de schoonheid van ons eten, bovendien is het is goed voor de eenheid en onderling contacten in de buurt.
Je hoeft maar even bij je bak te staan en er komt altijd iemand een praatje maken.

 

De vakmanNa eerste nacht was er wat reuring in de wijk, gaten in een net,boontjes gesloopt. De vandalen bleken dikke duiven te zijn maar dat is nu opgelost met mooie stevige tuinnetten.

 

Het gaat hier een gezellige boel worden met pluksla,rode tuinmelde, sla Susan, ijsbergsla, komkommers, paprika, pepers, tomaatjes, spinazie, boontjes, radijs, bietjes, broccoli, andijvie, courgettes en noem maar op .

 

Veel bomen, heide, groen en nu nog lekkere groenten uit je eigen tuintje, je bent rijk als je in de “dertien tuinen” woont. Misschien dat we maar eens een zoektocht moeten instellen naar de verdwenen 13e tuin.

 

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie