Tuinchallenge voor scholen

UF035 schrijft dit jaar de schooltuinchallenge uit. Kinderen worden hiermee uitgedaagd effectief samen te werken, het is leerzaam en sociaal. En voor de winnende klassen zijn er leuke prijzen.

Uitdaging 1 –  (start tijdens NLDoet op 13 en of 14 maart)

* Zaai bloemen tijdens NLDoet. Maak later 3 bosjes en deel die uit aan mensen uit de buurt die wel een bloemetje verdiend hebben. Vertel waarom juist deze mensen een bloemetje verdienen en zet ze op de foto (wel eerst netjes vragen natuurlijk!)

En/of: (mag allebei of een van beide opties)

*Maak zaadbommen en strooi deze bij een zorginsteling of andere gemeenschappelijke plek die wel wat kleur kan gebruiken in de buurt (samen met ouders). Zet de opgekomen bloemen op de foto.

Prijs: het groepje met het mooiste verhaal of foto wint een megaboeket voor in de klas

Uitdaging 2

Maak met tuinspullen die je over hebt iets voor dieren in de tuin. Maak bijvoorbeeld een insectenhotel, een egelhuis of een drinkbak voor vogels en geef het een plek in de schooltuin (en maak natuurlijk even een fotootje).

Prijs: de klas met het mooiste bouwwerk wint. Keuze uit een vogelvoerpakket of een infobord met soorten vogels/vlinders/bijen voor op het schoolplein.  

Uitdaging 3 (voor 26 september)

Zaai zonnebloemen! Deze zonnebloemen zaai je al in april t/m ergens midden mei. Maak een mooie foto van jouw klas onder de zonnebloemen en meet de hoogste zonnebloem op.

De school met de hoogste zonnebloem wint een megapompoen.

Let op: voor 5 maart horen we graag of jullie school meedoet aan de tuinchallenge en hoe jullie de uitdagingen willen aangaan. Aanmelden via…..