URBAN FARMING IS OP ZOEK NAAR EEN STAGIAIR MARKETING & COMMUNICATIE

Vind jij het milieu en duurzaamheid ook belangrijk? Loop dan stage bij Urban Farming 035!

Wil je werkervaring opdoen binnen het thema duurzaamheid? Kom dan snel stage lopen bij Urban Farming! Wij bevorderen stadslandbouw in Hilversum en maken onze stad groener, gezonder en gezelliger. Urban Farming 035 stimuleert de aanleg van moestuinen in de stad. Bijvoorbeeld naast scholen en in buurten met veel flats. Hiermee vergroten we de biodiversiteit, versterken we buurten en verbinden we Hilversummers met elkaar.

Wat kun je doen en leren:

 • Opzetten en uitvoeren van onze social mediacampagnes
 • Updaten website
 • Teksten en interviews voor de nieuwsbrief
 • Ontwikkelen voorlichtingsmateriaal
 • Onderdelen van ons communicatieplan uitvoeren

Wat wij jou kunnen bieden:

 • Ruimte voor eigen ideeën
 • Gepaste stagevergoeding
 • Professionele begeleiding
 • Gezellige collega’s in een prettige werksfeer
 • Staat mooi op je cv
 • Aanbeveling bij goed functioneren

Heb je wensen voor bv een afstudeeropdracht? Laat het ons weten!

Voor meer informatie:

Neem contact op met Marike Boersma, communicatieadviseur Urban Farming 035. Tel: 06-39762657

Achtergrondinformatie over onze organisatie:

Welkom bij Urban Farming 035, de groenste familie van Hilversum! Urban Farming 035 verwelkomt graag enthousiaste mensen die een bijdrage willen leveren aan een groene, gezonde en gezellige leefomgeving.

UF035 is een informele (vrijwilligers) organisatie. Het bestaat uit een bestuur, een kernteam, en meer dan tien locaties in Hilversum. Iedere locatie heeft een tuinouder die de tuin coördineert. Iedere locatie is uniek, met een variatie in omvang, aantal tuin familieleden, activiteiten etc. Tuinfamilieleden  bestaan uit scholen, buurtbewoners en organisaties.

 


Vacature: bestuursfunctie (vrijwillig)

Wij zoeken een nieuwe vrijwilliger die bij ons het bestuur zou willen doen samen met 3 anderen!

Kijk hieronder de aanvulling en wat wij jou bieden en vind je het interessant? Neem dan contact met ons op!

JOUW AANVULLING?

Als bestuur dragen we gezamenlijk verantwoordelijkheid voor de Stichting Urban Farming 035. Het bestuur komt minimaal 4 keer per jaar bij elkaar. Indien nodig is het bestuur ook aanwezig bij andere UF035 meetings. Bij deze meetings komen bijvoorbeeld de vrijwilligers en moestuin locatiebeheerders bij elkaar (ca 4x per jaar). De tijdsinvestering van bestuursleden bedraagt ongeveer 4 uur per maand en kan veelal op zelfgekozen momenten. Afhankelijk van de door jou gekozen taken kan er incidenteel meer tijd nodig zijn.

Naast de voorzitter en penningmeester worden er algemene bestuursleden benoemd. Het secretarisschap dragen we gezamenlijk. Je zet met de tuinen, het kernteam en de andere bestuursleden de inhoudelijke koers uit voor UrbanFarming035. Ook bewaakt het bestuur de uitgangspunten, doelen en uitgaven van de stichting.

 • Je werkt samen met alle leden van het bestuur (momenteel 3) aan een goed mogelijke toekomst voor de UF035 tuinen en tuinders.
 • Je zet samen met het bestuur en het kernteam (dat de dagelijkse uitvoering doet) de lijnen uit en helpt als dat past in projecten of activiteiten.
 • Je vindt het leuk een verschil te maken hoe hilversum groener, gezonder en gezelliger te maken.

WAT BIEDEN WIJ JOU?

 • Een bestuursplek met veel vrijheid en mogelijkheden in een stichting met een breed (hilversums) netwerk waar delen voorop staat en iedereen elkaar helpt met persoonlijke ontwikkeling.
 • Een plek waar (bestuurs)ervaring is minder belangrijk dan motivatie: we timmeren graag samen aan de weg.
 • Een plek waar je je ideeën vorm en uitvoering kan geven op het gebied van groen, gezond en gezellig.
 • Diverse cursussen en workshops die gratis gevolgd kunnen worden.
 • Vergoeding voor gemaakte kosten.

Vacature: De groen(t)e coach (vrijwillig)

Wil jij je kennis en inspiratie over alles dat een kleurtje heeft delen met onze tuinders via social media maar ook op de moestuinen zelf? Ben je enthousiast, nieuwsgierig en bevlogen? Heb je ook nog eens een affiniteit met groen(t)e. Zie jij jezelf wel als groen(t)e coach verslagen uitbrengen en jouw kennis delen? Reageer dan snel!!

Meer over jou

Ben je een echte communicator die het leuk vind om groen(t)e kennis te vergaren, schrijven en te delen via social media en door tips en trucs voor mensen in de tuinen? Je bent minimaal 1 a 2 uur per week beschikbaar, je kan zelf indelen wanneer dit is. Daarnaast komen we als kernteam 1x per 2 weken bij elkaar.

 • Je bent onderdeel van het kernteam
 • Je verzamelt, schrijft en deelt online (FB, Twitter, Instagram) je kennis en kunde over groen (inhoudelijk) via blog, tips en trucs,
 • Je vindt het leuk om ook langs de tuinen te gaan en daar tips & trucs te geven (meestal op verzoek)
 • Je ondersteunt bij het verzamelen, redigeren en uitzetten van teksten voor de nieuwsbrief (ongeveer 4-6x per jaar)

Ben je enthousiast? Wordt jij onze groen(t) coach!?

Wacht niet langer en mail je motivatie naar info@urbanfarming035.nl


Tuinkabouter (vrijwillig)

Tuinouder begeleider ook wel de ‘Tuinkabouter’ genaamd

Vind je het leuk om persoonlijk contact te hebben met alle tuinouders (coördinatoren van onze tuinen) en hen te ondersteunen waar nodig? Heb jij ogen in je achterhoofd en ben jij aanwezig zonder aanwezig te zijn? Beschrijven wij hier waar jij voor staat?! Dan ben jij absoluut onze tuinkabouter!

Meer over jou

Jouw taak als tuinkabouter is het verbinden van het UF035 kernteam en de tuinen maar ook het contact behouden met de tuinouders. Kortom jij bent de kabouter die alles ziet, ruikt en natuurlijk hoort door regelmatig de tuinen te bezoeken.

Hier ben je z’n 1-2 uur per week mee bezig.

Je werkt vanuit het kernteam en samen met de tuinouders. Je werkt met mensen die het heerlijk vinden om de handen uit de mouwen te steken, plantjes te laten groeien, water te geven of liefde te cultiveren.  

 • Jij bent de schakel tussen de tuinouders en kernteam;
 • Ervaring met communicatie/HR is een pre maar je bent vooral een mens-mens

Ben je enthousiast? Wordt jij onze tuinkabouter?

Reageer dan snel: info@urbanfarming035.nl


HR coördinator (vrijwilliger)

In een notendop

 • Werving en begeleiding van vrijwilligers
 • Verder opbouwen en uitvoeren van het vrijwilligersbeleid

Meer over het werkveld

UF035 heeft veel te maken met vrijwilligers, zowel in het kernteam als op de verschillende tuinen. Vrijwilligers die heel actief zijn tot vrijwilligers die zo af en toe is meedoen. Het is jouw uitdaging om deze vrijwilligers een goede en duidelijke plek te geven bij UF035. Je werkt dialooggestuurd, opdat de vrijwilliger meedenkt en praat en door deze betrokkenheid zelf de plek duidt op een natuurlijke manier. Met enerzijds de juridische en administratieve kant en anderzijds juist de menselijke kant. Wat wil iemand, wat kan iemand, hoe blijft iemand gemotiveerd etc. Boeien, binden, blijven, dat is graag wat we willen.

Je overlegt samen met het kernteam en bestuur wie er nodig zijn voor een goed draaiende vrijwilligersorganisatie, je zet de vacatures uit en verzorgt de werving en selectie. Je bouwt verder aan de professionalisering van de organisatie, begeleid en motiveert huidige vrijwilligers en zorgt dat UF035 de leukste groene vrijwilligersorganisatie van Hilversum wordt.

Je bent onderdeel van het kernteam, die gemiddeld 2-4 keer per maand bij elkaar komt. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je in UF035 wilt steken, een indicatie voor deze rol is enkele uren per week.

Over jou

Natuurlijk ben je enthousiast en bevlogen en hebt affiniteit met groen. Je vindt het leuk om mensen te begeleiden en verder te helpen, natuurlijk is ervaring met HR een pre, maar affiniteit is veel belangrijker en je bent gemotiveerd om UF035 verder te helpen. De functie is ook heel geschikt als stageplek of om vanuit een bedrijfspositie te vervullen. We vinden het belangrijk dat je je talent kunt inzetten en vinden je achterliggende motivatie erg belangrijk. Dit kan zijn; iets voor een ander betekenen, meer betrokken zijn bij de buurt, nieuwe mensen ontmoeten, je idealen waarmaken, gewoon lekker bezig zijn, nieuwe kanten van jezelf ontdekken, je kans op een betaalde baan vergroten, onderdeel zijn van de meest groene familie van Hilversum of iets anders.


 

Moestuinen

In Hilversum hebben wij verschillende tuinen die op zoek zijn naar vrijwilligers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken. Vind jij het leuk om plantjes te laten groeien en water te geven? Vind je het leuk om nieuwe mensen te verwelkomen en wegwijs te maken in de tuin, of om leuke projecten te verzinnen (een bloemen pluktuin aanleggen, of heb je een ander gek, groen, gezellig idee)? Kijk dan hier  om te zien waar de verschillende tuinen zich in Hilversum bevinden. Als je een tuin bij jou in de buurt hebt gevonden en/of een tuin waar je je graag voor wilt inzetten, neem dan contact op met ons! Dan brengen wij jou in verbinding met de desbetreffende tuincoördinator.

Sociale regelaars

Ben jij een sociale regelaar die het leuk vindt om activiteiten te organiseren? Een borrel, themamiddag, workshops, Urban cooking, kinderactiviteiten, verzin het maar en het kan! Je organiseert een evenement en samen met de teamleden maak je dit tot een succes.

Heb je interesse in deze vacatures? Neem dan contact met ons! Stuur een email naar: info@urbanfarming035.nl of bel met Rigo Stegeman 06-24530091