Welkom!

Welkom bij Urban Farming 035, de groenste familie van Hilversum! Urban Farming 035 verwelkomt graag enthousiaste mensen die een bijdrage willen leveren aan een groene, gezonde en gezellige leefomgeving.

UF035 is een informele (vrijwilligers) organisatie. Het bestaat uit een bestuur, een kernteam, en meer dan tien locaties in Hilversum. Iedere locatie heeft een tuinouder die de tuin coördineert. Iedere locatie is uniek, met een variatie in omvang, aantal tuin familieleden, activiteiten etc. Tuinfamilieleden  bestaan uit scholen, buurtbewoners en organisaties.

Wil jij je kennis en inspiratie over alles dat een kleurtje heeft delen met onze tuinders via social media maar ook op de moestuinen zelf? Ben je enthousiast, nieuwsgierig en bevlogen? Heb je ook nog eens een affiniteit met groen(t)e. Zie jij jezelf wel als groen(t)e coach verslagen uitbrengen en jouw kennis delen? Reageer dan snel!!

Wat bieden wij

UF035 biedt een plek waar je je als persoon kan ontwikkelen, zowel zakelijk als privé. We bieden een leuk en enthousiast team van mensen om mee te werken en een werk- en vergaderplek met bijbehorende faciliteiten. Een breed netwerk van mensen en organisaties in Hilversum, veel kennis over groen en kansen om aan te sluiten bij diverse workshops. We bieden je de kans om je eigen project te beginnen zoals bijvoorbeeld het Groen Verbindt project van het Oranjefonds. UF035 vergoed gemaakte onkosten en in sommige gevallen een vrijwilligersvergoeding.


VACATURES

Communicatie & organisatietalent (betaald)

Urban Farming 035 (UF035) is op zoek naar een enthousiaste, proactieve collega voor de functie van medewerker communicatie & organisatie voor 12-16 uur per week.

UF035 is een Hilversums inwonersinitiatief dat buurtmoestuinen en andere groene ideeën met sociale betekenis initieert, faciliteert en verbindt. UF035 wil Hilversum groener, gezonder en gezelliger maken, Hilversummers met elkaar verbinden en een inspirerende leefomgeving creëren.

Als medewerker communicatie & organisatie zorg jij voor een goede voedingsbodem van UF035. Je vormt met de algemeen coördinator de spil van de organisatie. Je draagt zorg voor de interne en externe communicatie met tuinders en andere relaties, zowel online- als offline. Verder coördineer je activiteiten en bewaakt de planning.

Taken

 • Proactief contact met externe relaties en UF-ers
 • Het bieden van ondersteuning in organisatorische zaken;
 • Maken en bewaken van communicatie- en activiteitenplanning;
 • Genereren en bijhouden van online en offline communicatie en content beheer;
 • Coördineren van diverse activiteiten zoals NLdoet en het oogstfeest;

Profiel

 • Je bent een (startend) communicatie professional met organisatietalent;
 • Je bent een echte regelaar: proactief, enthousiast en een aanpakker;
 • Je bent makkelijk in de omgang met diverse doelgroepen,
 • Je let op details en bent goed in het bewaken van deadlines;
 • Je hebt een natuurlijke affiniteit met groene en/of sociale projecten, ervaring is een pré
 • Je vindt het leuk om er af en toe op uit te gaan voor het fysieke contact, maar grotendeels van je tijd breng je door op kantoor
 • Je bent bekend met diverse social media, ervaring met grafisch ontwerp is een pré
 • Je hebt aantoonbare (junior) ervaring in bovengenoemd profiel

Wat bieden wij jou?
We bieden je een zelfstandige functie binnen onze groene, gezonde en gezellige stichting met een enthousiast team van voornamelijk vrijwilligers. De salarisindicatie is maximaal 3000,- op FT basis in dienstverband, of 40,- (ex btw) per uur op freelance basis. Je werkt op ons kantoor in Hilversum, samen met de algemeen coördinator, schoolmoestuincoaches, vrijwilligers en stagiaires.

Ben je enthousiast?
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil je bijdragen aan een groen, gezond en gezellig Hilversum? Stuur dan een korte motivatiebrief en je cv naar info@urbanfarming035.nl of bel gerust met Rigo voor meer info en/of om even kort kennis te maken op 06-24530091.

Bestuursfunctie (vrijwillig)

Wij zoeken een nieuwe vrijwilliger die bij ons het bestuur zou willen doen samen met 3 anderen!

Kijk hieronder de aanvulling en wat wij jou bieden en vind je het interessant? Neem dan contact met ons op!

JOUW AANVULLING?

Als bestuur dragen we gezamenlijk verantwoordelijkheid voor de Stichting Urban Farming 035. Het bestuur komt minimaal 4 keer per jaar bij elkaar. Indien nodig is het bestuur ook aanwezig bij andere UF035 meetings. Bij deze meetings komen bijvoorbeeld de vrijwilligers en moestuin locatiebeheerders bij elkaar (ca 4x per jaar). De tijdsinvestering van bestuursleden bedraagt ongeveer 4 uur per maand en kan veelal op zelfgekozen momenten. Afhankelijk van de door jou gekozen taken kan er incidenteel meer tijd nodig zijn.

Naast de voorzitter en penningmeester worden er algemene bestuursleden benoemd. Het secretarisschap dragen we gezamenlijk. Je zet met de tuinen, het kernteam en de andere bestuursleden de inhoudelijke koers uit voor UrbanFarming035. Ook bewaakt het bestuur de uitgangspunten, doelen en uitgaven van de stichting.

 • Je werkt samen met alle leden van het bestuur (momenteel 3) aan een goed mogelijke toekomst voor de UF035 tuinen en tuinders.
 • Je zet samen met het bestuur en het kernteam (dat de dagelijkse uitvoering doet) de lijnen uit en helpt als dat past in projecten of activiteiten.
 • Je vindt het leuk een verschil te maken hoe hilversum groener, gezonder en gezelliger te maken.

WAT BIEDEN WIJ JOU?

 • Een bestuursplek met veel vrijheid en mogelijkheden in een stichting met een breed (hilversums) netwerk waar delen voorop staat en iedereen elkaar helpt met persoonlijke ontwikkeling.
 • Een plek waar (bestuurs)ervaring is minder belangrijk dan motivatie: we timmeren graag samen aan de weg.
 • Een plek waar je je ideeën vorm en uitvoering kan geven op het gebied van groen, gezond en gezellig.
 • Diverse cursussen en workshops die gratis gevolgd kunnen worden.
 • Vergoeding voor gemaakte kosten.

De groen(t)e coach (vrijwillig)

Wil jij je kennis en inspiratie over alles dat een kleurtje heeft delen met onze tuinders via social media maar ook op de moestuinen zelf? Ben je enthousiast, nieuwsgierig en bevlogen? Heb je ook nog eens een affiniteit met groen(t)e. Zie jij jezelf wel als groen(t)e coach verslagen uitbrengen en jouw kennis delen? Reageer dan snel!!

 

Meer over jou

Ben je een echte communicator die het leuk vind om groen(t)e kennis te vergaren, schrijven en te delen via social media en door tips en trucs voor mensen in de tuinen? Je bent minimaal 1 a 2 uur per week beschikbaar, je kan zelf indelen wanneer dit is. Daarnaast komen we als kernteam 1x per 2 weken bij elkaar.

 • Je bent onderdeel van het kernteam
 • Je verzamelt, schrijft en deelt online (FB, Twitter, Instagram) je kennis en kunde over groen (inhoudelijk) via blog, tips en trucs,
 • Je vindt het leuk om ook langs de tuinen te gaan en daar tips & trucs te geven (meestal op verzoek)
 • Je ondersteunt bij het verzamelen, redigeren en uitzetten van teksten voor de nieuwsbrief (ongeveer 4-6x per jaar)

Ben je enthousiast? Wordt jij onze groen(t) coach!?

Wacht niet langer en mail je motivatie naar info@urbanfarming035.nl


Tuinkabouter (vrijwillig)

Tuinouder begeleider ook wel de ‘Tuinkabouter’ genaamd

Vind je het leuk om persoonlijk contact te hebben met alle tuinouders (coördinatoren van onze tuinen) en hen te ondersteunen waar nodig? Heb jij ogen in je achterhoofd en ben jij aanwezig zonder aanwezig te zijn? Beschrijven wij hier waar jij voor staat?! Dan ben jij absoluut onze tuinkabouter!

Meer over jou

Jouw taak als tuinkabouter is het verbinden van het UF035 kernteam en de tuinen maar ook het contact behouden met de tuinouders. Kortom jij bent de kabouter die alles ziet, ruikt en natuurlijk hoort door regelmatig de tuinen te bezoeken.

Hier ben je z’n 1-2 uur per week mee bezig.

Je werkt vanuit het kernteam en samen met de tuinouders. Je werkt met mensen die het heerlijk vinden om de handen uit de mouwen te steken, plantjes te laten groeien, water te geven of liefde te cultiveren.  

 • Jij bent de schakel tussen de tuinouders en kernteam;
 • Ervaring met communicatie/HR is een pre maar je bent vooral een mens-mens

Ben je enthousiast? Wordt jij onze tuinkabouter?

Reageer dan snel: info@urbanfarming035.nl


HR coördinator (vrijwilliger)

In een notendop

 • Werving en begeleiding van vrijwilligers
 • Verder opbouwen en uitvoeren van het vrijwilligersbeleid

Meer over het werkveld

UF035 heeft veel te maken met vrijwilligers, zowel in het kernteam als op de verschillende tuinen. Vrijwilligers die heel actief zijn tot vrijwilligers die zo af en toe is meedoen. Het is jouw uitdaging om deze vrijwilligers een goede en duidelijke plek te geven bij UF035. Je werkt dialooggestuurd, opdat de vrijwilliger meedenkt en praat en door deze betrokkenheid zelf de plek duidt op een natuurlijke manier. Met enerzijds de juridische en administratieve kant en anderzijds juist de menselijke kant. Wat wil iemand, wat kan iemand, hoe blijft iemand gemotiveerd etc. Boeien, binden, blijven, dat is graag wat we willen.

Je overlegt samen met het kernteam en bestuur wie er nodig zijn voor een goed draaiende vrijwilligersorganisatie, je zet de vacatures uit en verzorgt de werving en selectie. Je bouwt verder aan de professionalisering van de organisatie, begeleid en motiveert huidige vrijwilligers en zorgt dat UF035 de leukste groene vrijwilligersorganisatie van Hilversum wordt.

Je bent onderdeel van het kernteam, die gemiddeld 2-4 keer per maand bij elkaar komt. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je in UF035 wilt steken, een indicatie voor deze rol is enkele uren per week.

Over jou

Natuurlijk ben je enthousiast en bevlogen en hebt affiniteit met groen. Je vindt het leuk om mensen te begeleiden en verder te helpen, natuurlijk is ervaring met HR een pre, maar affiniteit is veel belangrijker en je bent gemotiveerd om UF035 verder te helpen. De functie is ook heel geschikt als stageplek of om vanuit een bedrijfspositie te vervullen. We vinden het belangrijk dat je je talent kunt inzetten en vinden je achterliggende motivatie erg belangrijk. Dit kan zijn; iets voor een ander betekenen, meer betrokken zijn bij de buurt, nieuwe mensen ontmoeten, je idealen waarmaken, gewoon lekker bezig zijn, nieuwe kanten van jezelf ontdekken, je kans op een betaalde baan vergroten, onderdeel zijn van de meest groene familie van Hilversum of iets anders.


 

Moestuinen

In Hilversum hebben wij verschillende tuinen die op zoek zijn naar vrijwilligers die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken. Vind jij het leuk om plantjes te laten groeien en water te geven? Vind je het leuk om nieuwe mensen te verwelkomen en wegwijs te maken in de tuin, of om leuke projecten te verzinnen (een bloemen pluktuin aanleggen, of heb je een ander gek, groen, gezellig idee)? Kijk dan hier  om te zien waar de verschillende tuinen zich in Hilversum bevinden. Als je een tuin bij jou in de buurt hebt gevonden en/of een tuin waar je je graag voor wilt inzetten, neem dan contact op met ons! Dan brengen wij jou in verbinding met de desbetreffende tuincoördinator.

Sociale regelaars

Ben jij een sociale regelaar die het leuk vindt om activiteiten te organiseren? Een borrel, themamiddag, workshops, Urban cooking, kinderactiviteiten, verzin het maar en het kan! Je organiseert een evenement en samen met de teamleden maak je dit tot een succes.

Heb je interesse in deze vacatures? Neem dan contact met ons! Stuur een email naar: info@urbanfarming035.nl of bel met Rigo Stegeman 06-24530091