De Groene Meisjes

Het blog ‘De Groene Meisjes’ wordt gevormd door twee jonge, enthousiaste dames – Jamie (24) en Merel (28) – die geloven dat een groener leven vooral leuk moet zijn. Zelf volgen ze een veganistische lifestyle, waar ze graag over schrijven, maar het blog staat ook vol met recepten, winkeladresjes en nog veel meer! Ook zijn zij druk bezig met hun boek, dat in de herfst uit zal komen. In onderstaand interview beantwoordt Merel een aantal vragen, dus lees gauw verder!

1. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Waren jullie al vriendinnen toen jullie overgingen op veganisme of werden jullie dat juist doordat jullie een gemeenschappelijke levensstijl hadden?
Wij waren inderdaad al (jaren!) vriendinnen. Ik (Merel) at al vegetarisch, Jamie begon daar later mee en we zijn samen een beetje in ‘het vegan verhaal’ gerold. Dat we beide een groene lifestyle hebben, schept natuurlijk wel een extra goede band!

2. Stel, je hebt even helemaal geen ideeën meer, wat geeft jullie inspiratie? 
Dat is nog nooit voorgekomen ;) Maar stel: dan kijken we naar wat Amerikaanse bloggers en YouTubers vertellen over de groene lifestyle. Daar is vegan eten bijvoorbeeld al jaren doodnormaal en ze lopen enorm voor met allerlei trends. Dat geeft natuurlijk heel veel inspiratie!

3. De artikelen op de website zijn heel divers, wat is jullie favoriete onderwerp? 
Food! Recepten blijven het allerleukste. Hoewel we nu ook veel schrijven over ‘zelfhulp’-achtige onderwerpen, zoals opruimen in je huis en hoofd, doen wat je leuk vindt, je passie vinden, enz. Daar wordt ook erg goed op gereageerd en dat vinden we ook erg leuk om te doen!

4. Je kan geen tijdschrift of krant openslaan of er wordt gesproken over duurzaam en eerlijk. Is er nog steeds een stijgende lijn te zien in ‘eco-friendly’ of hebben mensen inmiddels iets van ‘dat weten we nu wel’? 
Nee, we denken dat die stijgende lijn voorlopig nog wel even door zal zetten, omdat het ook steeds leuker en haalbaarder wordt. Vroeger was het voor de ‘diehard groene mensen,’ nu is het voor iedereen en dat is tof! Het zal dus steeds populairder en belangrijker worden.

5. Hebben jullie mensen in je omgeving geinspireerd om ook groen of zelfs veganistisch te gaan leven?
Ja, zeker! Onze ouders eten nu vegetarisch, vrienden zijn vegetarisch of zelfs vegan gaan eten. Maar ook op het gebied van duurzamer met spullen omgaan: niet alles nieuw kopen, kijken of dingen tweedehands kunnen, enz. Het is erg leuk om te zien dat je naast je lezers, ook je naaste omgeving inspireert. 

6. Jullie gaan een boek schrijven, hoe gaat het met de voorbereidingen? Slaan de zenuwen al toe of zijn jullie er klaar voor? 

Jaaaa, heel spannend! We zijn bezig in de opstartfase: we hebben een fotograaf, een vormgever en een boekplan. We krijgen van de uitgeverij 3 maanden de tijd om een boek te schrijven. Er zijn mensen die het in 3 weken doen, dus het moet lukken. Oke, om heel eerlijk te zijn: ja, het begint al wel een beetje te kriebelen. Het boek moet in juli af zijn en in oktober komt het uit! 

Ook benieuwd naar het blog? Klik op de afbeelding voor de link!

Plaats een reactie