Groeit broccoli boven of onder de grond?

Twee klassen van de Minckelerschool kregen vandaag hun eerste lesje stadstuinieren op het Villa Industria terrein.

 

Het aantal vingers dat omhoog gaat op “Wie denkt dat broccoli onder de grond groeit” is gelijk aan het aantal vingers op “En wie denkt boven de grond?” – Er valt nog een hoop te leren. Broccoli groeit boven de grond, weet vrijwilliger Baas Kees. Hij heeft 60 jaar in de tuinbouw gewerkt, en weet dus nog veel meer te vertellen. Dat doet hij, tot het tijd is voor vieze handen.

 

Gewapend met grote vellen papier gaan de leerlingen naar buiten om bakken te verdelen en deze verdeling vast te leggen op het vel papier: een plattegrond per bak. Baas Kees verdeelt verschillende zaden over de bakken. “Zpinaasjie” en “peterseelie”, wordt door de leerlingen genoteerd in de corresponderende vakken op de plattegrond. De natuur helpt een handje met het benodigde water.

 

“Mogen we hier elke dag komen?” Natuurlijk, van ons wel! De volgende les is alleen pas over twee weken, doordat Pinksteren ertussen zit. Misschien is het eerste groen dan al zichtbaar. Wie in de tussentijd wil kijken – of water geven! – vanaf woensdag is het Villa Industria-terrein officieel geopend.

latjes passenlatjes ordenen  Baas Kees rigo geeft les logboek maken vanaf buiten logboek maken 2 logboek maken vissen planten... plattegrond makenplattegrond bijwerken

Plaats een reactie