UF035 verkozen tot icoonproject 2014

Dit weekend is Urban Farming 035 verkozen tot icoonproject van Groen Dichterbij. Aan deze prijs hangt een cheque van maar liefst 20.000 euro. Reken maar dat we Hilversum daarmee goed groen gaan krijgen!

foto: Bart Homburg

Groen Dichterbij
De campagne Groen Dichterbij wil meer mensen in contact brengen met natuur. Dat doen ze door projecten te ondersteunen die de natuur dichterbij de mensen brengt. En dan vooral projecten die waarnee ook de mensen zelf beter met elkaar in contact komen. Dat is natuurlijk precies wat urban farming doet.

 

Icoonproject
En dus zaten wij in de race om ‘icoonproject’ te worden: een voorbeeldproject van hoe je een buurt groener én socialer maakt. Jaarlijks wijst Groen Dichterbij er per provincie één aan. Zaterdag was het grote moment: het Grote Groen Dichterbij Event. Alle genomineerden, gemiddeld drie projecten per provincie, stonden met een standje in een vrolijk aangeklede loods in Amersfoort. Een veelkoppige jury stond voor de lastige taak om uit al deze geweldige projecten de meest veelbelovende te selecteren.

 

“Concurrentie”
De ene groep enthousiastelingen probeert heel Middelburg (Zeeland) over te halen een paar stoeptegels voor zijn huis in te ruilen voor een rozenperkje (kan iemand dat hier ook starten?), een andere groep zet zich in om de al groene, Drentse omgeving beter toegankelijk te maken met allerlei leuke en toegankelijke extra’s. Onze Noord-Hollandse ‘concurrentie’ waren eveneens twee ontzettend leuke en geslaagde urban farmingprojecten: Oost Indisch Groen in Amsterdam-Oost en Voedseltuin IJplein in Amsterdam-Noord.

 

Winnaar!
En jawel, ondanks onze supersterke concurrenten, werd Urban Farming 035 naar voren geroepen om de gigantische prijs in ontvangst te nemen. De jury was vooral te spreken over het feit dat we, hoewel we nog geen jaar bezig zijn, al zoveel mensen enthousiast hebben gemaakt – zowel buurtbewoners als bestuurders. Knap, vond de jury, zeker in een gemeente die nog nauwelijks bekend is met groene buurtinitiatieven.

 

Heel Hilversum groen
Wat we met al dat geld van plan zijn? Nou, heel Hilversum weer lekker groen en sociaal maken natuurlijk! Het geld investeren we in ons voorbeeldproject, en met die kennis willen we alle andere Hilversummers ondersteunen met het kickstarten van eigen, nieuwe projecten. Dus ben je enthousiast? Wil je ‘iets groens’ doen in je buurt maar weet je niet precies hoe en wat? Meld je bij ons!

 

Dank aan alle enthousiastelingen die helpen of hebben geholpen om Urban Farming 035 van de grond te krijgen. We doen het samen!

Plaats een reactie