Het icoonjaar is van start | Belangrijke data

Zoals gezegd: in de winter heerste er vooral rust in de tuinen. Daar komt verandering in, want vanaf de opening afgelopen dinsdag organiseren we regelmatig nieuwe evenementen en klusdagen. Dan kunnen we de lente met ingezaaide bakken verwelkomen.

 

 

1. Bak-uitzoekdag (en knutselmiddag)

woensdagmiddag 19 februari 15-18u (terrein bij de kas)

 

Mensen kunnen inlopen om een bak uit te kiezen, of een plekje: bakken timmeren we op een later moment bij. In de kas liggen ook de plattegronden van de andere locaties: daar kan ook op worden ingetekend. Op deze middag kunnen jong en oud komen knutselen: we maken naambordjes voor de bakken en maken van wc-rolletjes en oude kranten biologisch afbreekbare  ‘potjes’ om zaadjes in ‘voor te trekken’ (alvast laten ontkiemen voordat ze de volle grond ingaan).

 

 

2. Klusdag (nieuwe bakken timmeren)

zaterdag 1 maart

 

Op deze dag gaan we aan de slag om nieuwe bakken in elkaar te zetten. Ook mensen die rondom hun eigen huis een bak willen beginnen, kunnen op deze dag mee komen klussen: vele handen maken tenslotte licht werk – en wij hebben het allemaal al een paar keer eerder gedaan.

 

 

3. Zaaidag

21/22 maart: NL Doet, op de verschillende locaties

 

Het grote moment waarop we de bakken echt in gebruik nemen! Net als ons allereerste project, maken we ook dit jaar weer iets bijzonders van NL Doet.

 

Doe je mee? >> Meld je aan << dan houden wij je op de hoogte!

 

 

Plaats een reactie