NL Doet Dag – kom helpen (samen met Burgemeester Broertjes) bij de Minckeler Tuin!

Tijdens NL Doet op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart gaat de Minckelersschool in Hilversum een buurtmoestuin opzetten. Ook worden twee pleinen van bomen, een kruidentuin en nieuwe beplanting voorzien. Een hoop werk! Daarom is de school naarstig op zoek naar vrijwilligers die één van die dagen willen helpen!

Urban Farming

Tot voor kort was er op het bouwterrein tegenover de school (hoek Minckelersstraat, Jan van der Heydenstraat) een Urban Farming project gevestigd. Hier konden buurtbewoners een moestuin bak krijgen om lekker te tuinieren. Ook de kinderen van de Minckelers verbouwden hier groente. Omdat het bouwproject inmiddels snel vordert, is er voor Urban Farming geen plaats meer. Maar wel aan de overkant bij de Minckelersschool!
Op één van hun pleinen aan de Jan van der Heydenstraat verrijst tijdens NL Doet een prachtige moestuin met bakken voor zowel schoolkinderen als buurtbewoners!

Burgemeester
Naast het Urban Farming project wordt tijdens NL Doet ook het plein bij de hoofdingang aangepakt. Het afgelopen jaar is op school heel hard gewerkt aan verbetering van het onderwijspakket en het leerklimaat. Met resultaat! De Minckelers is voor zowel kinderen, ouders als personeel een fijne, inspirerende plek geworden. Dit wil de school ook naar buiten toe uitstralen. Eén manier om dit te doen is door de buitenruimte een uitnodigend en vrolijk karakter te geven. Er worden bomen geplaatst; een kruidentuin aangelegd; de fietsenrekken worden verplaats, de muren schoongespoten; er komt nieuwe beplanting en een beukenhaag. Op vrijdag 20 maart komt burgemeester Broertjes kijken hoe de werkzaamheden vorderen.

Vrijwilligers

Wilt u de school helpen met haar groene en sociale klusprojecten? Dat kan op 20 maart van 12 tot 17 uur en op 21 maart van 10 tot 16 uur. U kunt zich aanmelden via de NL Doet website www.nldoet.nl of contact opnemen met Alice de Koning via alicedekoning@gmail.com.

Voor lunch, koffie, thee en wat lekkers wordt uiteraard gezorgd!

Bent u geïnteresseerd in een moestuinbak, dan kunt u dit ook op bovenstaande e-mailadres laten weten. Of kom gezellig langs tijdens NL Doet!

Plaats een reactie