Urban Buurt Lunch en kinderkookworkshop op Burendag zaterdag 27 september

Op zaterdag 27 september is het weer landelijke burendag en samen met jou willen we er een heerlijke middag van maken. Daarom nodigen we je graag uit voor de Urban Buurt Lunch bij Urban Farming 035 op het terrein van Villa Industria en in de Riebeeck. Bij Villa Industria kunnen de kinderen bovendien meedoen aan een gratis kinderkookworkshop.

Urban Buurt Lunch

Heerlijk genieten van elkaars eten uit eigen tuin, een traditioneel of geheim familie gerecht of een bijzonder internationaal recept. Iedereen neemt iets mee en samen maken we er een lekkere en gezellige proeverij van. Wij zorgen voor koffie, thee en limonade. Iedereen is welkom, neem je buren en kinderen ook gezellig mee!

Kinderkookworkshop (alleen bij Villa Industria)

De kinderen kunnen meedoen aan een gratis kinderkookworkshop. Deze wordt gegeven door Ellen Pastoor van kinderkookstudio Pottenkijkers. We gaan tomatentulpen maken van kerstomaatjes, roomkaas en bieslook, en kruidenboter met kruiden uit de moestuin. En daarna lekker gezamenlijk opeten natuurlijk. Wil je meedoen? Er is plek voor maximaal 15 kinderen dus meld je snel aan!

Start een bak

Urban farming = stad + boer. Kortom: de stedelijke boer uithangen, met kleine moestuintjes midden in de stad. Een deel van de bakken wordt bijgehouden door enthousiastelingen uit de buurt. Ook jij kunt je inschrijven! Momenteel hebben wij bij zowel De Avondurijn als bij Villa Industria nog 10 bakken van 1 m2  te vergeven. Met deze bak(ken) kun je zelf aan de slag met het verbouwen van je eigen heerlijke verse groenten en fruit. Daarnaast leer je nieuwe mensen kennen en misschien vind je het wel leuk om andere te helpen of leuke activiteiten te organiseren. Spreekt dit je aan, wees er dan snel bij!

Meedoen?

Wil je meedoen aan de buurt lunch, de kinder-kookworkshop of een eigen moestuinbak beginnen? Je bent van harte welkom op zaterdag 27 september.

Kinder-kookworkshop:    11.00 – 12.00 (alleen bij Villa Industria, opgeven via Meedoen)

Start een bak:                   11.00 – 14.00

Urban Buurt Lunch:         11.00 – 14.00

Locatie Villa Industria:    Hoek Minckelerstraat / Kleine drift

Locatie Riebeeck:             Ingesloten tussen de Jacob van Heemskerckstraat, de Oosterengweg, de Van Linschotenlaan en de Van Riebeeckweg

 

Plaats een reactie